1e Competitiewedstrijd keuze-oefenstof

14 februari 2009

 


Vierde plaats voor in het nieuw gestoken OKK

Zaterdag was voor de jeugd, junioren en senioren de eerste turncompetitiewedstrijd. De A-selectie van gymnastiekvereniging OKK trad voor het eerst aan in de door transportonderneming ESTRON gesponsorde nieuwe clubpakjes. Daardoor kon de club zich nog beter presenteren, maar uiteindelijk leverde het geen ereplaatsen op. OKK, dat deelnam met drie teams, werd 4e, 7e en 9e.

Thara BakkerIn de nieuwe opzet krijgen turnsters van de 4e divisie een kwart punt aftrek ten opzichte van een turnster van de 1e of 2e divisie. Een 3e divisieturnster krijgt een aftrek van 0.15. Deze opzet is gekozen om alle deelnemende teams tegen elkaar uit te laten komen en niet in aparte groepen hun wedstrijden te laten turnen. De Ridderkerkse turnsters turnden als team een goede wedstrijd, alleen individueel kon het hier en daar wel beter. Het team dat als eerste aan bod kwam bestond uit Thara Bakker, Inès Haulussy, Romy Gerhardt en Joyce de Lange. Joyce turnde hier de meeste punten bij elkaar: 30.95. Omdat er tijdens de competitie per team de beste vier voor het teamtotaal zorgen had dit team geen reserve. Dat kwam ze bij balk duur te staan, want die was niet stabiel. Gelukkig wisten ze de overige toestellen wel goed af te sluiten en wisten daardoor nog vier teams achter zich te laten. De jarige Thara gaf haar zelf een cadeau door voor het eerste een overslag met hele draai (8.20) te turnen.
Het tweede team van OKK bestond uit Naomi Vink, Chloé Snijders, Chloé Haulussy, Alise Klijn en Martine Kuiper. De geblesseerde Manon Meeusen moedigde haar teamgenoten vanaf de kant toe. Dit team wist met 124.05 een zevende plaats te bemachtigen. Met 31.65 was Naomi Vink, die licht geblesseerd aan de wedstrijd begon de beste van deze groep. Vlak daarachter eindigde Chloé Snijders die na een stabiele wedstrijd en een prima balkoefening op  31.45 eindigde.
Het derde team met daarin Esmay Onsoe, Lashawndra Sambo, Jade Snijders, Laura Verhoeven, Lisanne Fioole en Caroline Mom. Dit team wist de 4e plaats in beslag te nemen op vrij korte afstand van nummer twee en drie. Caroline Mom was deze dag de beste van alle 71 turnsters en scoorde 33.50. Laura Verhoeven was daarna de beste OKK-turnster met een 7e plaats. De train(st)ers van OKK waren tevreden met het vertoonde peil van de oefeningen en de plaatsing van de eerste twee teams. Het beste team moet hoger kunnen eindigen, maar dat heeft waarschijnlijk ook te maken met de nieuwe opzet. OKK heeft er bewust voor gekozen om met drie teams in te schrijven en niet met twee. Hierdoor kan iedereen alle toestellen turnen. Als nadeel geeft dit wel dat niet altijd de beste vier van de vereniging op het toestel uit komen.


Uitslagenlijst